reciclarePunctul de lucru se afla amplasat in zona industriala de vest a municipiului Slatina departe de cartierele de locuit, asigurand supravegherea si respectarea masurilor necesare monitorizarii mediului.

Tinand cont de faptul ca resursele naturale sunt limitate si se obtin cu costuri mari, producerea de otel din deseuri de fier vechi reduce simtitor poluarea mediului si favorizeaza economisirea de energie si materii prime. Unul din avantaje este ca fierul vechi poate fi reutilizat de nenumarate ori, fara a se observa diferente majore in privinta calitatii produsului finit. Fiecare a doua tona de otel produs in prezent la nivel mondial este fabricata din fier vechi.

Reciclarea materialelor contribuie la reducerea cantitatii de energie folosita in industrie, prin urmare se reduce emisia de gaze cu efect de sera si se previn schimbarile de clima la nivel global. Acestea sunt in special cauzate de faptul ca o mare parte din energia folosita in procesele industriale si transport implica arderea de combustibili fosili precum benzina, motorina si carbunii, acestea fiind cele mai importante surse de emisii in atmosfera de carbon si alte gaze poluante.
Conform statisticilor, prin reciclarea aluminiului se economiseste 95% din energia necesara pentru producerea de aluminiu nou, din minereu. Reciclarea fierului si otelului are ca rezultat o economie de 74%; Reciclarea cuprului, 85%; Reciclarea hartiei, 64%; iar reciclarea plasticului peste 80%, toate acestea facandu-se din materiale care altfel ar fi luat calea gropilor de gunoi.

Prin natura produselor, activitatilor si serviciilor sale – de colectare, transport, valorificare si comert a deseurilor metalice si nemetalice de diverse categorii – TRANSCHIN s.r.l. isi propune diminuarea pana la eliminare a impacturilor negative ale acestora asupra mediului, in toate punctele de lucru ale organizatiei si cu prioritate valorificarea unor cantitati tot mai mari de deseuri in vederea economisirii de resurse naturale si in acord total cu conceptul european de DEZVOLTARE DURABILA.